Creen un “Metall revolucionari” que canviarà el futur!

Creen un “metall revolucionari” molt resistent que vol canviar avions i coets.

Part d'una turbina d'avió fabricada amb el nou material GRX-810

Part d’una turbina d’avió fabricada amb el nou material GRX-810 (NASA)

 

El nou material, capaç d’aguantar temperatures extremes i durar molt més temps, permetrà “canviar el futur dels vols”, segons la NASA

L’han batejat com a GRX-810 i és el nou material que la NASA vol que revolucioni els vols del futur. Segons explica l’ens aeroespacial, aquest metall és més lleuger, flexible i durador que els que es fan servir actualment. A més, aguanta temperatures molt més altes.

El nou material és un aliatge metàl·lic que la mateixa NASA qualifica de “revolucionària”. Segons explica l’agència dels Estats Units, aguanta gairebé 1.100 graus centígrads i dura 1.000 cops més sota tensió que els aliatges més avançats. A més, dobla la capacitat de resistir fractures i multiplica per 3,5 la flexibilitat que els millors materials actuals.

I què li permeten fer totes aquestes característiques? Dale Hopkins és el subdirector del Projecte d’Eines i Tecnologies de Transformació de la NASA, explica que les propietats del GRX-810 són extraordinàries i ajudaran a fer vols més eficients i sostenibles.

 

Els dissenyadors d’aeronaus –per volar a l’atmosfera terrestre o anar a l’espai– podran crear models que fins ara no contemplaven, explica la NASA.

L’aliatge també permetrà crear peces més lleugeres. I el material es podria fer servir també en altres indústries, com les dels cotxes.

 

Creat en un procés innovador i esperançador

El procés per crear el nou metall també té un punt innovador. Els investigadors de la NASA van determinar quina havia de ser la composició de l’aliatge amb models en l’ordinador. I després van fer servir impressores 3D per crear el material, distribuint de manera precisa i a una escala nanoscòpica tots els elements de l’aliatge.

El procés també és més eficient, net i menys costós que la manera tradicional d’obtenir aquests metalls. A més és més ràpid, segons la NASA, només van caldre 30 simulacions per obtenir el material.

“El que trigàvem anys d’assaig i error, ara es pot fer en setmanes o mesos.”

 

Aquesta velocitat també està ajudant a crear nous materials i els investigadors ja somien en nous “materials meravella” (“wonder materials” en anglès).

 

Llegeix la noticia aquí.